söndag 3 oktober 2010

den sista september

Sedan var det dags att åka till Lyon. Vi åkte på andra våningen på höghastighets tåget, det tar två timmar från Paris till Lyon och om man kollar på kartan (gör det nu!) så är det sjukt långt mellan dessa två städer. Fast det kändes inte att det gick så fort.
Sen väl framme i Lyon plankade vi helt fräckt på tramwayen för det saknades 20 cent till tre biljetter. Vi hade himla tur att ingen kollade oss för de har rätt ofta kontroller i månadskiftet eftersom alla måste fylla på sina kort den första för de gäller bara fram till månadskiftet oavsett när man fyller på dem. Mycket skumt system, finns dessutom väldigt få ställen att fixa de på. Busskorten är också himla lustiga, man måste ha en adress för att få dem och på baksidan så har man en bild på sig sjäv, så jag har min inscannade passbild där.
Sedan hände det inte så mycket den dagen, vi handlade lite, började bo in oss, Kajsa anlände och hade lite gemensam minifest med våra grannar med lidlvin (2 euro för en "dyr" flaska, det kommer bli svårt att komma hem igen...)



Ovan: Lovisa och Lisa på tåget.
Nedan: Julia hänger på vårat rum medan vi packar upp.


Ovan: Kajsa, Lisa, Jula och Niklas; middagshäng i samlingssalen.

1 kommentar:

  1. Jisses, tänk att vänja sig av med dom priserna sedan o.o men busskorten låter ju ascoola! :D


    Robert är en av Hampus vänner såhär för att svara på din kommentar ^^ (jag har inte fattat hur man gör det än)

    SvaraRadera