onsdag 20 oktober 2010

den 20 oktober

Igår var vi på pubquiz med några av våra fransmän på en engelsk pub, så alla frågor kördes på både engelska och franska. Så vi både förstod och fick massvis med bra övning. Vårt lag, som hette alla de söta och snälla kattungarna (fast på franska förstås) kom tvåa, tre poäng från vinnarna och vi hade bara 6 fel.
Så en ny tisdagstradition har förhoppningsvis startat, för jag är sjukt pepp på att göra om det. Med eller utan fransmän.

Och universitetet är stängt pga demonstrationerna. Vår rektor är tydligen en liten fegis för vårt tillhör de tre universitet i hela Frankrike som är stängda, de är däremot stängda för att de är blockerade. Vårt för att rektorn är rädd för eleverna. Vår historia lärare kallade honom för tyrann, vilket tydligen var roligt för att han heter så i efternamn. Men vi hade historia idag för att det var i en annan byggnad som inte tillhörde universitetet. Vi tippar på att det kommer vara stängt resten av veckan för nästa vecka är det lov även här. Fast vi ska grammatikvecka och vår lärare reser hit från Sverige, så förhoppningsvis hittar de en lämplig lokal för detta.

Efter historia lektionen gick vi och fikade på en jättemysig salon de thé där man kunde köpa en liten kanna thé för 3 euro. Alla thé och varm choklad sorter gick dessutom att köpa med sig hem, och även om de inte var superduper billiga så var priserna överkomliga. Funderar på om det inte kan vara en bra idé att köpa en påse med varmchoklad med kokos smak eftersom det var så gott sist gång, även om det var på ett annat ställe.
Sedan när vi skulle hem så var det massvis med kravallpoliser på stan. De höll på att spärra av en del broar så vi hade tur som kom över, annars hade vi fått gå en bit för att komma till nästa. Och jag tror inte att det var så bra stämning på ö-sidan eftersom det var där demonstranterna var. Det låg något lätt hotfullt i luften på vår sida av floden också men det hände inget så länge som vi var kvar. Men det var bara unga män i 20-30 års ålder så chansen att det kunde bli bråk var nog rätt hög. Får väl se om de bränner bilar och krossar fönster idag med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar